Hyvän kansanedustajan ominaisuuksia ovat mielestäni seuraavat:

  • hyvä yleissivistys ja laaja-alaisuus,
  • luotettavuus,
  • aloite- ja toimeenpanokyky,
  • humaani ja ihmisiä kuunteleva persoonallisuus,
  • ei toisten selän taakse menevä peluri,
  • ei selkään puukottaja,
  • rehtiys ja omien sanojen takana pysyminen,
  • oman maakunnan tuntemus,
  • erilaisten yhteiskunnan toimintojen periaatteen ja käytännönkin tuntemus sekä
  • käsitys siitä mitä yhteiskunta voi tehdä kansalaisen hyväksi ja mitä yksittäisen henkilön ja talouden osalle lankeaa hyvän elämän luomiseksi, mikä on esim. kunnan tehtävä ao lainkin mukaan.

 

Björnillä on edellä esitetyt omien näkemysteni mukaiset asiat hallinnassa ja hän on luonteeltaan vaatimusteni mukainen humaani ja yksittäistä ihmistä kuunteleva ja hänen parhaakseen toimiva henkilö. Kun tiedämme yksittäisoikeudellisen ja julkisoikeudellisen sektorin tehtävät ja käytettävissä olevat resurssit pystymme toimimaan mahdollisimman optimaalisella tavalla kansalaisten hyväksi. Björn on myös isänmaallinen ja hänen isänsä oli sotaveteraani. Björn ymmärtää sisäisen ja ulkonaisen turvallisuuden tärkeyden.

Juhani Susineva
FT, Everstiluutnantti evp.

 

”Björn Cederberg on lääkäri ja teologi. Se on hieno yhdistelmä. Ihminen on kokonaisuus. Häntä on hoidettava fyysisesti ja henkisesti. Björn on järkevä. Asiat on hoidettava syvällisesti ajatellen. Björn tekee juuri niin. Asioihin on perehdyttävä ajatusta vaivaten ja syihin kaivautuen. Kaiken pohjalla on luja perusta, kristillinen usko, joka kantaa elämää. Laaja koulutus, monipuolinen yhteiskuntaelämän seuraaminen, päätöksentekoon osallistuminen ja avarakatseinen suhtautuminen ovat oivallinen yhdistelmä vaativiin tehtäviin suomalaisessa yhteiskunnassa.

Esko Almgren
opetusneuvos

 

”Olen tuntenut Björn Cederbergin monta vuotta. Björnin laaja elämänkokemus työelämästä yhdessä pitkäaikaisen kunnallispoliittisen vaikuttamisen kanssa on valmistanut häntä valtakunnan politiikan tehtäviin. Suosittelen häntä mitä lämpimimmin tähän tehtävään.”

Peter Östman
Kansanedustaja
Puheenjohtaja, Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä

 

”Jag har känt Björn Cederberg i många år. Med sin breda livserfarenhet från yrkeslivet, i kombination med långvarigt kommunalpolitiskt engagemang, är Björn nu redo för rikspolitiska uppdrag. Björn har mina varmaste rekommendationer.”

Peter Östman
Riksdagsledamot
Gruppordförande, Kristdemokratiska riksdagsgruppen

 

”Cederberg taas on rehti, ilmaisultaan selkeä ja asiakeskeinen.”

Ismo Vornanen
Toimittaja, ViikkoSavo

© 2020 Björn Cederberg - Kokemuksella. Yhteistyöllä. Välittämisellä.